La caiguda del cabell en dones

La pèrdua del cabell és un procés constant i natural que acompanya a l’edat i que, fins ara, era molt més freqüent en homes que en dones. Però un recent estudi estadístic realitzat a Espanya revela que la pèrdua patològica del cabell afecta més d’un 30% de les dones i que els factors que provoquen aquesta alopècia són comuns a ambdós sexes.

A més dels ja coneguts factors genètics i hormonals, cada dia adquireixen més importància els de tipus ambiental, a causa dels canvis en la vida social i laboral de en la majoria de les dones.

Així mateix, aquesta mateixa enquesta indica que les repercussions sobre la salut i el benestar que aquesta patologia genera en les dones són molt més intenses que en els homes, amb pèrdua de l’autoestima, alteracions i conflictes en les relacions personals i tendència a la depressió.

Llegir: Alopècia nerviosa: quan el pèl cau a causa de l’ansietat

Alopècia en la dona
El pèl és una estructura orgànica viva a renovació permanent i, com a tal, cada pèl, cada fol·licle pilós, té un cicle biològic determinat que comprèn el naixement, el creixement i la caiguda.

El problema de l’alopècia comença quan, a determinada edat o en determinada circumstància, la caiguda i la pèrdua supera el naixement del cabell nou i, per tant, la densitat en el cuir cabellut comença a disminuir.

La pèrdua del pèl és un fenomen més freqüent en homes que en dones, estant en la majoria dels casos genèticament determinada i subjecta a un clar patró hereditari. No obstant això, cada dia són més les dones que pateixen aquest problema. Se sospita que alguns factors com els canvis en la vida social i laboral de la dona en les últimes dècades pot agreujar el problema.

Llegir: L’alopècia per quimioteràpia, una por injustificat

Per què cau el pèl?
La caiguda del cabell és un fet natural, ja que el cuir cabellut es troba en una renovació permanent. L’alopècia, en canvi, es presenta quan la pèrdua de pèl és superior al naixement de pèl nou i hi ha zones del cuir cabellut que comencen a aclarir-se, perdre i no renovar-se.

Hi ha determinats factors que influeixen a l’hora de poder tenir un cabell sa i prevenir o retardar la seva pèrdua. Per exemple, alimentació, les característiques de la pell, les infeccions, els factors ambientals, les dietes hipocalòriques, els embarassos, la menopausa, les alteracions hormonals, l’estrès i, tots ells, l’herència.

Herència. L’alopècia, tant en homes com en dones, està subjecta a un clar patró hereditari. Les clàssiques ‘entrades’ frontals i de començament d’hora, tenen una evolució crònica i progressiva.

Edat. Els fol·licles pilosos en fase d’Telogen (que no produeixen creixement de pèl) augmenten amb l’edat i no se substitueixen per aquells en fase d’anagen (que produeixen creixement de pèl).

Característiques de la pell. Les pells atòpiques, les seborreiques i les característiques del cuir cabellut influeixen sobre l’augment de la caiguda del cabell.

Hormones. Els andrògens, els canvis hormonals, els embarassos i / o la menopausa són factors que poden produir caiguda del cabell.

 Alimentació. Ha de ser sana i equilibrada. La desnutrició, les dietes per perdre pes, les mancances alimentàries, els dèficits de vitamines i minerals influeixen notablement en el metabolisme dels cabells.

Ambient. La higiene periòdica amb productes adequats per a cada tipus de pèl retarda la caiguda del cabell. Les agressions externes, tints, rentats amb productes inadequats, alguns medicaments, l’estrès, les malalties i la sobrecàrrega física i psíquica també influeixen en la caiguda.
Si ja estàs patint pèrdua de cabell, és millor que visitis a un metge, tenint en compte la durada i la gravetat de la caiguda així com altres símptomes. Aquesta és la manera de trobar el millor tractament com un injerto capilar barcelona o trasplante capilar Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php